Leuke middag op High-Flownstud

De toiletteermiddag van afdeling West staat al jaren op de kalender. Een hartelijke uitnodiging via Facebook maakte dat we er eens een kijkje gingen nemen. De eerste zaterdag in juni bij de High-Flownstud in Rhoon. We werden hartelijk welkom geheten door de organisator en secretaris/penningmeester van afdeling West, Denise van Delden. Aan de gezichten van Marian Spruyt en Kees Vrijhof was te zien dat ze er zin in hadden.

Belangstelling
Doordat er nog meer evenementen georganiseerd werden door andere afdelingen was de belangstelling voor de toiletteermiddag minder groot dan andere jaren maar dat mocht de pret niet drukken. In de gezellige ontvangstkamer van de High-Flownstud was er koffie met wat lekkers voor iedereen. Marian polste ondertussen waar de belangstelling van de deelnemers lag. Sectie NWR en B waren het meest vertegenwoordigd en dus spitste Marian zich toe op die secties.

Marian Spruyt

Marian Spruyt

Praktische tips
Er werd een korte beschrijving op papier uitgereikt van de voorbereidingen voor deelname aan een keuring. Aangeraden wordt om de pony ook al een paar dagen voor de keuring te wassen en niet alleen op de dag er voor. Om een staart bovenaan mooi glad te krijgen, kan er een iets vochtige bandage om de staart gewikkeld worden. Niet te strak, vertelde Marian er nadrukkelijk bij! Als een staart mooi glad is, komt dat de bilpartij ten goede. Later op de middag werd ook gedemonstreerd hoe een staart bovenaan iets uitgedund kan worden om ook daardoor de bilpartij mooier te laten uitkomen. Allemaal kleine praktische tips waardoor het complete plaatje zo mooi mogelijk wordt.

Passé
Met een handige uitdunkam liet Marian zien hoe de manen mooi uitgedund kunnen worden zonder dat de pony er last van heeft. Met allerlei producten liet ze zien hoe de manen mooi glad en glanzend gemaakt kunnen worden. Ogen geaccentueerd werden. Oren uitscheren werd uitgebreid besproken. Niet meer van deze tijd. Evenals de tastharen afscheren, ook passé. Alles kwam aan de orde. Hoeven. Staart. Mooie witte benen door gebruik van krijt. In een ongedwongen sfeer en met ruimschoots tijd voor het stellen van vragen werd de middag ingekleurd.

Deelnemers toiletteermiddag NWPCS afdeling West - High-Flownstud

Deelnemers toiletteermiddag NWPCS afdeling West – High-Flownstud

Aanrader
Nadat Marian twee pony’s onder handen genomen had, was er ook nog tijd voor het bezichtigen van een koppel merries met veulens in de wei plus een aantal nieuwsgierige en opgewonden jaarlingen. Het was volop genieten tijdens die rondleiding. De hengsten Adrian, Viper, Klenekes Basje en Wesla Trysar stonden rustig op stal. Geen gegil; alles rustig. Omdat het buiten behoorlijk fris was, werd er na afloop nog een warme kop koffie ingeschonken. Mooie verhalen passeerden de revue. Prachtig om bij twee van zulke liefhebbers aan tafel te zitten en het allemaal aan te horen. Echt een aanrader, deelname aan de toiletteermiddag van afdeling West; zelfs al ga je zelf nooit met een pony naar de keuring…

Plaats een reactie